SVENSKA NYHETER JULI

Dansa min docka
Anna Jansson

I Dansa min docka får vi äntligen återse Kristoffer Bark och hans brokiga team vid Örebropolisen, i en berättelse om vad myndigheter i olika tider har tagit sig rätten att göra mot de svagaste i samhället.

Oskuldens lag
Michael Connelly

Polisen hittar ett lik i advokaten Mickey Hallers baklucka och han åtalas för mord. Haller tänker sköta sitt eget försvar från fängelsecellen. Med hjälp av ett team, där Harry Bosch ingår, måste han ta reda på vem som vill förstöra hans liv. Sedan måste han ställa sig framför en jury och bevisa att han är oskyldig.

Den sista spiken
Stefan Ahnhem

Kim Sleizner har gått över lik för att bli polischef i Köpenhamn. Dunja Hougaard och hennes team har utrett honom i månader och snart ska fällan slå igen. Samtidigt på andra sidan sundet i Helsingborg får den svenske polisen Fabian Risk ett besked som förändrar allt.

Den barmhärtige samariten
Rolf & Cilla Börjlind

Olivia Rönning har kidnappats. Lisa Hedqvist, hennes kollega vid Nationella operativa avdelningen och Tom Stilton följer spåren till en stuga. Men när de kommer dit står den i full brand, och en förkolnad kvinnokropp hittas i husresterna. Är det Olivia?

En familjetragedi
Mattias Edvardsson

Bill Olssons ekonomi är körd i botten och han hyr ut ett rum till Karla, som finansierar sina studier genom att städa hos läkaren Steven Rytter och hans fru Regina. Men snart förstår hon att allt inte står rätt till. Varför tillbringar Regina dagarna instängd i ett mörkt sovrum? När Steven och Regina hittas döda i sitt hem blir Bill snart misstänkt.

Sommarmöten
Emily Henry

Poppy och Alex var bästa vänner och varje år, i tio års tid, gjorde de en resa tillsammans. Tills för två år sedan, när de förstörde allt och de har inte pratat sedan dess. Poppy inser att senast hon var riktigt lycklig var under den där sista resan med Alex. Hon bestämmer sig för att övertala honom att följa med på ännu en resa.

Början på något nytt
Jenny Fagerlund

Av en slump möts tre kvinnor, Johanna som ångrar sin flytt till Båstad, Alex som är ensam efter ett otrohetsdrama och Mona, som motvilligt gått i pension. De ställer upp i en tävling tillsammans. Det som kunde ha slutat som ett flyktigt möte blir istället början på något nytt.

Se döden på dig väntar
Jan Mårtenson

Kongo-Kinshasa, Balkan, Gamla stans gränder och en herrgård vid Båven utgör spelplan för årets Homanroman. Johan Kristian och Francine är på jakt efter sin drömlägenhet. En rik änka tror att hennes styvbarn vill mörda henne. En pensionerad ambassadör med tveksamt förflutet lever under hot efter att ha vittnat om krigsförbrytelser i forna Jugoslavien.

Munkavle
Sofie Sarenbrant

Munkavle är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade. Lägg skammen där den hör hemma: hos förövaren. Aldrig hos offret.

Sömmerskan från Paris
Georgia Kaufmann

Rosas liv slås i spillror när hon blir utsatt för ett övergrepp av en tysk officer. Hon flyr till Schweiz, gravid med officerens barn och en snäll professor förbarmar sig över henne. Hon är en duktig sömmerska och beger sig till Paris för att starta ett eget modeföretag. I Paris får hon praktik hos den nyetablerade Christian Dior och blir hans musa. Snart är succén ett faktum och Rosas modeföretag växer till ett imperium.

NORDISKA BOKGROSSISTEN Metallvägen 31  195 72 Rosersberg Besöksadress: Metallvägen 31  Tel: 08-128 38 602  E-post: kundservice@bokgrossisten.se